en fr

Hrvatska nije novo lice korupcije u Europi

Izjave briselskog akiviste Transparency Internationala Carla Dolana opasne su i štetne za Hrrvatsku. 

Hrvatska ima problema s borbom protiv korupcije, ali ovakve neutemeljene izjave nanose direktnu štetu Hrvatskoj. Tko će ulagati u Hrvatsku nakon ovakve netočne, manipulirajuće izjave jednog briselskog aktiviste? 

Prema ovogodišnjim rezultatima Indeksa percepcije korupcije čak 16 država diljem svijeta imalo je pad na ljestivi od dva boda kao i Hrvatska. U Europskoj uniji lošiji rezulta od Hrvatske ima Mađarska (48), Rumunjska (48), Italija (47), Grčka (44) i Bugarska.

Na temelju kojih parametara se onda izdvaja Hrvatska kao "novo lice", osim da se sramotno manipulira rezultatima i metodologije istraživanja koje bi trebalo dovesti u pitanje iz više raloga? 

Zbog svega ovoga TI Hrvatska je uputio pisma predjedniku Europske komisije J.C Junkeru i  prvom potpredsjedniku Timmermanu kako bi skrenuo pozornost na štetnost ovakvih izjava. 

Njemačka udruga Transparency International nema pravo prozivati Hrvatsku, a bilo bi dobro da se pozabavi svojim unutrašnjim problemima funkcioniranja udruge, odnosom prema podružnicama i transparentnosšću svoga rada. Tek tada može prozivati druge i ukazivati na borbu protiv korupcije diljem svijeta. 

Dokumenti

Galerija

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se