Možeš učiniti više - održana interaktivna radionica za mlade

Ronny Patz i Helena Erbanová iz briselskog ureda Transparency Internationala posjećuju sedam europskih gradova (Prag, Bratislavu, Budimpeštu, Beč, Ljubljanu, Milano i Zagreb) u okviru „putovanja integriteta“ kako bi poveli raspravu s mladim građanima o integritetu europskih institucija, europarlamentarnim izborima u 2014. godini i povećanju odgovornosti svih europskih političara.

TI-EU u suradnji s nacionalnim ograncima, poput Transparency International Hrvatske, prati transnacionalne predizborne aktivnosti europskih političkih stranaka za Europski parlament, putem starih i novih medija, kao i pozivanjem javnosti da podijele svoja opažanja o europskim predizbornim aktivnostima putem društvenih medija (Twitter, Facebook, Youtube, Storify, itd.) pod nazivom “EP2014Watch”.

Cilj je povećati transparentnost transnacionalnih predizbornih aktivnosti i potaknuti raspravu o tome kako bi se europske predizborne kampanje trebale regulirati i organizirati ubuduće. U tu svrhu je pokrenut tzv. campaign trail (trag predizborn kampanje) vodećih kandidata za budućeg predsjednika Europske komisije, pri čemu je doprinos šire javnosti ključan.

Dokumenti

Galerija

Newsletter prijava

Konferencija

Napomene

PRIJAVITE KORUPCIJU

FOTKAJTE KORUPCIJU Filtrirajte korupciju

Područje korupcije

Gospodarstvo

Politika

Javni djelatnici

Ostalo

Pravosuđe

Mjesto korupcije

Pregledajte sve
Donirajte Indeks percepcije korupcije 2015