en fr

Odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa -21.9.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na 193. sjednici imalo je 21 točku dnevnog reda. Donijelo je dvije odluke o sukobu interesa za dva dužnosnika Vedrana neferovića koji je kažnjen s 2.000,00 kuna i Rmanu Jerković s 6.000,00 kuna, a zbog neujednačenih podataka u predanim imovinskim karticama i stvarnim podacima. 

Donesene su i dluke o pokretanju postupka za Tihomira Jakovinu i Mariju Hrebec, a za Kolindu Grabar Kitarević postupak s e neće pokrenuti u oba predmeta. 

12 dužnosnika zatražilo je mišljenja o eventualnom sukobu interesa i to u 6 slučajeva općinski načelnici, u 2 gradonačelnici, u 3 zastupnici, te u 1 dužnosnici u izvršnoj vlasti na nacionalnoj razini. 

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prvenstveno je preventivno tijelo u borbi protiv korupcije. U tom smislu njegovo djelovanje postiže očekivane učinke, jer dužnosnici proaktivno traže očitovanje kako ne bi kršili zakon.

U postupku pokretanja postupka potrebno je uložiti dodatne napore u učinkovitijem postupanju i otvaranju postupaka kao i sankcioniranju.     

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se