en fr

Revizija pokazuje da je sustav upravljanja Hrvatskom nepravedan,nepošten i neučinkovit

Transparency International Hrvatska povodom objave revidiranih financijskih izvještaja Agrokora d.d. i Agrokor grupe za 2016. godinu poziva sve nadležne institucije i tijela javne vlasti na hitno djelovanje i donošenje učinkovitih poteza – završilo je vrijeme zabavljanja javnosti.

Nakon što je hrvatska javnost informirana o nalazima revizije financijskih izvještaja vrijeme je za istinsko, učinkovito i stvarno djelovanje kako bi se utvrdila odgovornost za situaciju u koju su dovedeni svi hrvatski građani. Svi građani su povezani s tako velikom kompanijom – bilo kao zaposlenici, kao kupci, dobavljači ili korisnici roba i usluga.

Kada sustav ima selektivne kriterije, nejasna pravila i veliki broj izuzetaka onemogućeno je poslovanje i učinkovita kontrola takvog poslovanja.

Zašto smo u sustav uveli fiskalizaciju i kontrolu tijekova novca u poslovanju ako sustav nije  u mogućnosti otkriti koruptivne rizike, nepravilnosti i nelogičnosti, te ih prevenirati?

Niti jedno društvo, pa niti ono najveće, ne može podnijeti troškove divljeg kapitalizma s kojima se suočilo hrvatsko društvo u protekla dva desetljeća.

Gubitak nije samo u novcu, već u svim vrijednostima za koje smo mislili da ih kao društvo imamo poput povjerenja, poštenja i odgovornosti.

Zakašnjelim i simboličnim kažnjavanjem pojedinaca ne možemo poprativi sustav koji je nepošten i nepravedan, a povjerenje građana vratiti će tek oni koji će omogućiti da ista pravila vrijede jednako za sve. 

 

 

Dokumenti

Galerija

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se