en fr

Zašto bi se Transparency International očitovao o Agrokoru ?

Komentar na današnju objavu Transparency Internationala kojom ponovno naglašavaj kako u Hrvatskoj ne postoji TI te kako se TI nije očitovao o slučaju Agrokor?

Točno je da u Hrvatskoj ne postoji Transparency International.

O situaciji u slučaju Agrokor očitovala se hrvatska udruga Transparency International Hrvatska koja legitimno i legamno koristi ime i znak u skladu sa Zaknom o udrugama i svim pozitivnim propisima Republike Hrvatske, a što se može provjeriti uvidom u Registru udruga.

Udruga Transparency International Hrvatska tu je da štiti hrvatske nacionalne interese u borbi protiv korupcije, a ne da bude ispostava tuđih netransparentnih interesa i kriterija.

Transparency International nije međunarodna organizacija, već njemačka nevladina udruga i u tom smislu ne vidimo njihov interes da se bore protiv korupcije u Hrvatskoj.

Poučeni vlastitim iskustvom sigurni smo da svu svoju pažnju moraju usmjeriti na transparentnost vlastite organizacije, te jasne procedure koje su u našem slučaju izostale. To će biti stvarna borba protiv korupcije.

 

Za dodatna pitanja ili pojašnjenja stojimo na raspolaganju, a sve informacije o našem radu dostupne su www.transparency.hr

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se