en fr

Apel Vladi RH - financiranje udruga iz javnih izvora

Udruge civilnog društva važan su akter i predvodnik mnogih promjena u našem društvu. Njihov rad treba poticati kako bi se potaknule pozitivne društvene vrijednosti poput odgovornosti i aktivizma građana.

Financiranje udruga iz javnih izvora mora biti transparentno, pravedno i pošteno kako bi se osigurao rad onim organizacijama koje bez takve pomoći ne bi mogle djelovati. 

Tijela javne vlasti koja su zadužena za podršku udrugama poput Ureda za udruge Vlade RH, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva ili Savjeta za razvoj civilnog društva moraju biti usmjerena na podizanje kapaciteta, ravnomjernu zastupljenosti svih regija, područja i interesa. Njihov rad mora biti potpuno otvoren, a financiranje jednako dostupno svim organizacijama. Osim toga moralo bi se poticati volontiranje kao dobar oblik aktivizma građana, a ne profesionalizacija i zapošljavanje, jer se tako gubi smisao stvarnog postojanja udruga u društvu. 

Založimo se zajedno za jedan novi dijalog koji će osigurati predstavljanje različitih ideja, aktivnosti i potreba u hrvatskom društvu bez ideološkog opredjeljivanja ili diskriminacije bilo koje vrste.  

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se