en fr

Bez slobodnih i neovisnih novinara nema slobode medija

OBJAVA ZA MEDIJE

BEZ SLOBODNIH I NEOVISNIH NOVINARA NEMA SLOBODE MEDIJA – UČINITE SVE DA ZAŠTITE NJIHOVO PRAVO NA PROFESIONALIZAM I RAD

U povodu Svjetskog dana slobode medija TIH skreće pozornost na to da je potrebno  osvijestiti ulogu medija, važnost neovisnosti novinarske profesije i slobodnog djelovanja, te podsjeća da je vlast dužna učiniti sve kako bi se osiguralo pravo na slobodu izražavanja.

„ Slobode medija nema bez neovisnih, stručnih i slobodnih novinara koji svoj profesionalizam štite odgovornim svakodnevnim promicanjem poštenog rada. Nama je potrebno neovisno novinarstva o bilo kojoj političkoj opciji ili utjecajima stvarnih vlasnika medijskih kuća u Hrvatskoj.

Zaštitimo novinare! Njihovo pravo na profesionalni rad promiče naše građanske slobode  i informira nas o onim javnim temama koje imamo pravo znati.

Ovom prilikom podsjećamo da su upravo novinari otkrili brojne korupcijske afere u Hrvatskoj, te da imaju velike zasluge u otkrivanju nepravilnosti društva u kojem živimo. Bez njih bi mnogi prijavitelji nepravilnosti ostali sami sa svojim pričama ,daleko od onih koji bi ih morali čuti.

Osigurajte medijske slobode. Sloboda medija-to je sloboda novinara od pritisaka vlasnika medija u Hrvatskoj, od političara u tijelima javne vlasti i od onih koji svoj posao rade nepošteno i neodgovorno.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se