en fr

Dosta je stranačkog kadroviranja po kriteriju podobnosti

Transparency International Hrvatska povodom uhićenja bivšeg šefa kabineta u Vladi RH apelira na rukovodstva političkih stranaka koja kadroviraju pojedince na političke dužnosti da se u kadrovskim imenovanjima vode profesionalnošću i specifičnim znanjima, a ne stranačkom podobnošću.

Afera Dnevnica“ pokazuje svu bijedu u finkcioniranju stranačke kadrovske politike gdje se pozicije popunjavaju imenovanjima bez jasnih kriterija, a na temelju osobnih poznanstava i prijateljskog povjerenja.

Odgovorne javne pozicije moraju biti osigurane za kompetentne pojedince koji posjeduju specifična znanja i odgovornost, a ne da su poslušni stranački aktivisti.

Propusti u svakodnevnom radu jesu odgovornost pojedinca, ali još je veća odgovornost onih koji su u proteklih dvadesetpet godina omogućavali da na odgovorne pozicije dolaze nekometentni i neodgovorni pojeinci. To je postala uobičajena praksa bez obzira tko je bio na vlasti.

Za javno obavljanje poslova potrebna je strast, odgovornost i mjera, a to je ono što građani ne mogu prepoznati u kadrovima političkih stranaka“  istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

Kontakt za medije: mediji@transparency.hr 091 2232 011  / 01 4830

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se