en fr

Grad Bjelovar - najtransparentniji grad u Hrvatskoj

Predstavljena aplikacija kao rezultat projekta Grada Bjelovar - najtransparentniji grad u Hrvatsko' Svi građani od ovoga tjedna putem besplatne aplikacije imaju uvid u isplate iz bjelovarskog gradskog proračuna, uključujući isplate pravnim i fizičkim osobama, kao i troškove poput dnevnica svih zaposlenika. Projekt su predstavili gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak i dr.sc. Vuk Vuković autor aplikacije. Uz udrugu gradova i udrugu Lipa, o projektu je govorila i predsjednica TIH-a. 

" Ovaj projekt je primjer što znači politička volja. Promjene su moguće ako nakon izbornog uspjeha formirate vlast, te zadobijete moć za provođenje odluka na dobrobit svih onih koji su vam dali povjerenje. Bogata društva su transparentna, a javni podaci lako dostupni svim zainteresiranima. 

Ovaj preventivni alata u borbi protiv korupcije može postati primjer kako bi političke stranke trebale urediti svoje financije i svim građanima omogućiti javni uvid u to kako troše novac koji dobivaju iz javnih izvora." istaknuo je TI Hrvatska.

Provjeri aplikaciju

 

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se