en fr

Građanska odgovornost je izaći na izbore

SADA JE TRENUTAK DA HRVATSKI GRAĐANI SNAGOM SVOG JEDNOG GLASA ODLUČE I IZABERU PREDSJEDNIKA ILI PREDSJEDNICU – TO JE GRAĐANSKA ODGOVORNOST

            Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, a neposredno prije otvaranja birališta u drugom krugu predsjedničkih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

  Zahvaljujemo svim predsjedničkim kandidatima koji su prezentirajući svoje programe, ideje i stavove tijekom izborne kampanje otvorili mnoge važne teme za sadašnji trenutak hrvatskog društva. Kampanja je završila.

Sada pozivamo sve građane s pravom glasa da izađu na birališta i da snagom svog jednog glasa izaberu onu osobu za koju smatraju da će savjesno i odgovorno obavljati tu dužnost. Treba nam osoba koja će nam svojim primjerom pokazati da je moguće vratiti povjerenje građana u sve političke institucije našeg društva.

Potrebna nam je građanska odgovornost. Pokažimo ju tako da prema vlastitoj savjesti odlučujemo između dva kandidata koji sudjeluju u izboru.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se