en fr

Grizli - Korupcijske afere ne smiju se koristiti kao sredstvo političkog obračuna

Hrvatska se mora probuditi. Korupcijske afere ne smiju se koristiti kao sredstvo političkog obračuna. Kao društvo moramo shvatiti da političke institucije moraju biti trajne, a da se politički akteri mijenjaju, prema unaprijed postavljenim pravilima i procedurama. Nepravilnosti i netransparentnost doveli su nas do ruba političke krize.
Da li bi afera Grizli postojala da su naše institucije učinkovito obavljale posao prije 7-8 godina? Kako je moguće izdavanje građevinske doz...vole bez potrebne dokumentacije za izgradnju trgovačkog centra? Zašto investitor nije otkupio državno zemljište po ugovorenoj cijeni? Zašto ga uopće nije otkupio niti po četiri puta nižoj cijieni?

Kao društvo ne možemo ići naprijed bez odgovornosti. Zašto se pokvario sustav evidencije ulazaka u Vladu? Zašto takva informacija nije odmah transparentno objavljena? Zašto nemamo reguliran proces utjecaja na nositelje javne vlasti ili lobiranje? Netko to građanima Hrvatske mora objasniti. Povjerenje se gradi kroz odgovornost i transparentnost bilo kojeg pojedinca koji se nalazi na pozicijama vlasti.

O aktualnom političkom trenutku u Studiu 4 Davorka Budimir, predsjednica TIH-a 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se