en fr

Indeks transparentnosti u korporativnom izvještavanju 2014

U Hrvatskoj je od 124 istraživane multinacionalne kompanije aktivno i uspješno njih 38.One djeluju putem  predstavništava i domaćih tvrtki koje ih zastupaju. 16 kompanija ima prosječan indeks viši od svjetskog prosjeka. Iznad svjetskog prosjeka nalazi se 27 kompanija prema indikatoru antikorupcijskih programa, 11 prema kriteriju organizacijske transparentnosti, a 8 prema transparentnom izvještavanju na lokalnim razinama. Najviše tvrtki ima ima svoja sjedišta u SAD-u, Njemačkoj i Velikoj Britaniji, a dolaze iz sektora robe široke potrošnje, zdravlja i tehnologija.

                 „Izvještaj o transparentnosti u korporativnom izvještavanju na razini 124 najveće svjetske kompanije indikativan je za hrvatske prilike. 38 tvrtki koje djeluju u Hrvatskoj ukazuju na moguće pravce transparentnijeg i društveno odgovornog poslovanja. One mogu poslužiti kao primjer promjene djelovanja  domaćih privatnih i javnih tvrtki.  Transparentnost u svakodnevnom radu utječe na  prevenciju korupcije, a time u prvi plan ističe propagiranje poštenja, kao vrijedonsti kojoj moramo težiti“ kazala je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

                Cjelovito izvješće Transparentnosti u korporativnom izvještavanju možete pronaći na internetskim stranicama  www.transparency.hr

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232 011 , mediji@transparency.hr

 

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se