en fr

Istražno povjerenstvo za Agrokor je nepotrebno i štetno

Transparency International Hrvatska povodom osnivanja istražnog Povjerenstva za Agrokor u predloženom sastavu smatra da je ono nepotrebno i štetno, te da će svojim djelovanjem narušavati rad neovisnih institucija iz područja borbe protiv korupcije.

Osnivanjem istražnog Povjerenstva za Agrokor u Hrvatskom saboru nakon šestomjesečnog dogovaranja političkih aktera i u predloženom sastavu je vrlo štetno za neometan rad neovisnih institcija kojima je glavna zadaća otkrivanje, procesuiranje i kažnjavanje nepravilnosti u gospodarskom poslovanju.

Da li su predloženi članovi o kojima se tjednima pregovara u parlamentu zatražili mišljene Povjerenstva za odlučivanje o sukobu intresa o mogućim rizicima za njihovo djelovanje kroz ovo tijelo?

Sada kada su javnosti dostupna revizijska izvješća rad ovog tijela je nepotreban i predstavlja kasnu reakciju na trenutno stanje, te će dodatno narušiti povjerenje građana u zakonodavnu vlast.

Od saborskih zastupnika očekujemo da rade na promjeni loših zakona koji su omogućili ovakvo funkcioniranje sustava, a ne da se bave istraživanjem i zabavljanjem javnosti.“ istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se