en fr

Izjava vezana uz zahtjev predstavnika seljačkih udruga za smjenom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine

Nakon što su predstavnici seljačkih udruga uputili zahtjev Vladi RH za smjenom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine radi netransparentne dodjele poljoprivrednih poticaja, TIH poziva Vladu RH da putem svog resornog Ministarstva poljoprivede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju omogući zainteresiranoj javnosti uvid u to kome su se i u kojem iznosu davali poljoprivredni poticaji u proteklom razdoblju.

TIH smatra kako je jedino potpunom transparentnošću i javnom objavom svih novčanih tokova poljoprivrednih poticaja moguće povratiti povjerenje između svih sudionika ovog pitanja, ne samo Vlade i seljaka, čime bi se otklonile nedoumice oko toga tko je, kada, od koga i u kojem iznosu dobio poljoprivredne poticaje za proizvodnju.

Time će se osnažiti povjerenje hrvatskih (ali sada i europskih) poreznih obveznika koji kroz svoje poreze sudjeluju u sufinanciranju hrvatskog poljoprivrednog sektora. Dugoročno će utjecati i na povećanje konkurentnosti hrvatskog sela. Kroz prosvjede seljaka je razvidno kako u ovom segmentu postoje nedostaci, kako još i danas postoje mjesta za poboljšanja, usprkos već uređenim europskim zakonskim mehanizmima.

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se