en fr

Kakav je status dentalnih tehničara i koji su njihovi problemi

Udruga dentalnih tehničara RH i Udruga hrvatskih pacijenata organizirali su press konferenciju za novinare na koju je pozvan i TI Hrvatska s ciljem informiranja javnosti o problemima s kojima se suoćavaju dentalni tehničari u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Položaj zdravstvenih tehničara je nepošten i nepravedan, a privatizacijom primarne zdravstvene zaštite 1997. godine oni su izbačeni ii zdravstvenog sustava i od tada su im ugrožena radna,ljudska i moralna prava upozirila je Živana Radić, predsjednica Udruge dentalnih tehničara RH.

Bolesni građani RH tj. pacijenit imaju pravo na dostojanstvo u bolesti i za nas bolest nije roba i zato smatramo da je potrebno očuvati sustav javnog zdravstva istaknu je predsjednik Udruge hrvatskih pacijenata Marijo Drlje.

Diskriminatoran položaj dentalnih tehničara pokazuje da postoje dijelovi zdravstvenoh sustava koje moramo hitno unaprijediti. Dentalni tehničari kao zvanje moraju biti profesionalno zaštićeni s osiguranim pravom na rad. Isto tako hrvatski građani imaju pravo na očuvanje zdravlja i kvalitetan život istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

U raspravi su sudjelovali i predstavnici Hrvatske stomatološke komore; dr. Kobler, zamjenik predsjednika, gospođa Vesna Krizmanić, iz strukovnog razreda dentalnih tehničara i gospođa Jasminka Polić, tajnca Komore. 

 

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se