en fr

Koraci za Davida - humanitarni koncert TIH-a

Volonteri Transparency Internationala Hrvatska organizatori su humanitarnog koncerta pod nazivom "Koraci za Davida" s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za operaciju stopala malenog dječaka Davida Ogrizoviću iz okolice Karlovca.

David je rođen 10. veljače 2014. godine i neposredno nakon rođenja dijagnosticiran mu je EEC sindrom - rijetka genetska bolest rascjepa usnice i nepca, te šaka i stopala. Dječak ima samo dvije kosti na mjestu šaka, te deformirana stopala. Uz sve to  ima Ektodermalnu displaziju zbog koje nepravilno rastu kosa, trepavice, obrve, nokti i zubi. Potrebna mu je operacija stopala kako bi mu se ispravili prsti na nogama što bi mu omogućilo normalan hod i nošenje obuće. Sveučilišna bolnica u Mannheimu u Njemačkoj izvodi ovakve operativne zahvate, a Davidova je rezervirana za ožujak 2015. godine. Ukupan iznos potreban za operaciju iznosi 15 tisuća eura.

Volonteri TIH-a odlučili su pomoći u prikupljanju sredstava organiziranjem koncerta dan nakon Davidovog prvog rođendana, 11. veljače 2015. u Malom pogonu Tvornice kulture u Zagrebu s početkom u 21 sat. Te večeri atmosferu će zagrijati orijentalni plesni ansambl Apsaradhe egzotičnim plesnim točkama, a ostatak večeri zagrebački bend Mačci osigurat će pregršt dobre zabave svirajući prerade RHCP-a, The Black Keys-a i mnogih drugih. Nakon koncerta slijedi after party i DJ Joe2Shine, kako bi zabava za one koji se odluče pomoći bila potpuna. Cijena karte iznosi 30 kuna.

Odlučili smo se organizirati koncert za malog Davida, jer i on ima pravo na sretan i zdrav život. Solidarnost, suosjećanje i briga za ljude oko nas je najmanje što kao pojedinci možemo učiniti. Zadatak je nevladinog sektora da potakne aktivizam i pozitivne društvene vrijednosti kako bismo se kao društvo promijenili i djelovali na pozitivan način.

Akcija „Koraci za Davida“ koju organiziramo ima za cilj pokazati da se humanitarne akcije mogu organizirati i provesti na pravedan, pošten i transparentan način, a da je pri tome pomoći drugome na prvom mjestu. Beskrajno smo zahvalni svima koji su nam pri tome pomogli pokazujući što u stvarnosti znači društveno odgovorno poslovanje. Pomoći i pritom se zabaviti, nagrada je svakome tko odluči pustiti Davidove male korake u svoj život!“ , poručio je volonter Srđan Kerčević koordinator akcije.

Sredstva je moguće donirati i putem izdvojenog transakcijskog računa primatelja Transparency International Hrvatska, IBAN: HR14 2340 0091 5106 9524 3, SWIFT CODE: PBZGHR2X u Privrednoj banci Zagreb.

Kontakt za medije:  mediji@transparency.hr

Organizatori akcije (volonteri): Anita Rengel (+385 98 178 2093) i Srđan Kerčević (+385 95 803 2179) 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se