en fr

Politička odgovornost nije dovoljna - očekujemo brzo i učinkovito sankcioniranje propusta

Transparency international Hrvatska očekuje brzo, efikasno i učinkovito sankcioniranje propusta koji su utvrđeni nalazom Državne revizije u rujnu 2014. godine u Ministarstvu kulture.

Ostavka na dužnost radi netransparentnog rada u Ministarstvu kulture bila je rezultat pritiska javnosti, a ne stvarne političke volje. Ukoliko sve ostane na političkoj odgovornosti, građani će i tijekom narednog razdoblja iz svojih novčanika izdvajati za puni iznos osobnog dohotka u prvih šest mjeseci i sve ostale privilegije osobi koja u trenutku podizanja gotovine nije razmišljala o tome imaju li ti isti građani 5 kuna kako bi vlastitoj djeci podmirili jedan školski obrok.    

Institucijama moraju upravljaju sposobni pojedinci koje obilježava vlastiti integritet i poštenje. Građane se svakodnevno kažnjava ukoliko ne podmiruju račune za režije i rate kredita, te im se obračunavaju kamate za najmanja kašnjenja. 

Očekujemo snažnu poruku svakom pojedincu koji se nalazi na bilo kojoj poziciji, od lokalne do nacionalne razine, bez obzira da li je izabran ili imenovani, oštrim sankcioniranjem zlouporabe položaja. To će predstavljati snažnu i beskompromisnu borbu za transparentno društvo.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se