en fr

Prijavite korupciju u sportu - zaštite integritet sportaša

OBJAVA ZA MEDIJE

/za objavu odmah/

Međunarodnog olimpijskI komitet otvorio je telefonsku liniju za anonimnu prijavu korupcije u sportu. Potez je to nakon održavanja Međunarodna konferencija o sportskom integritetu u   

švicarskom gradu Lausanni. Svaki sportaš, sudac, roditelj, sportski djelatnik ili bilo koji pojedinac pozvan je zaštiti sport i očistiti ga od neprihvatljivog ponašanja.

Predsjednik MOK-a Thomas Bach pozvao je ne samo sportske djelatnike već i vlasti na nacionalnim razinama da pomognu u otkrivanju manipulacija i korupcije kako bi se zaštiti sport kao takav.

 „Pozivamo Hrvatski olimpijski odbor kao i nadležne institucije da inicijativu Međunarodnog olimpijskog komiteta prenesu na nacionalnu razinu i zaštite hrvatski sport od manipulacija i netransparentnog djelovanja. Zaštite sport od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata i korištenja nedopuštenih sredstava. Da bi se spoznali stvarni razmjeri nedostataka integriteta u sportu prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljiva djelovanja.

U procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport je važno područje koje okupira mnoge generacije. Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se