en fr

Sada je odgovornost na predsjedničkim kandidatima

OD DRUGOG IZBORNOG KRUGA OČEKUJEMO ODGOVORNOST PREDSJEDNIČKIH KANDIDATA      

            Transparency International Hrvatska nakon prvog izbornog kruga zahvaljuje građanima koji su izašli na birališta na dan izbora i tako osvijestili građansku odgovornost pokazujući snagu svakog glasača.

            „Sada je odgovornost na dva predsjednička kandidata Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović da nastave izbornu utakmicu vodeći se transparentnim i poštenim natjecanjem u predstavljanju ideja i programa koje zastupaju. Pozivamo ih da se već od danas obraćaju svim građanima i biračima Hrvatske, ne oslanjajući se samo na političke opcije koje su ih kandidirale.

Očekujemo da će se u daljnjem predstavljanju posebno dotaknuti problema borbe protiv korupcije i poticanja prevencije.  Korupcija izravno ugrožava ljudska prava građana, te razara moral i strukturu društva. Građanima Hrvatske potreban je odgovoran, visoko moralan i učinkovit lider koji će snagom svog autoriteta biti nositelj stabilnosti i prosperiteta svih nas. Zato s pravom očekujemo da će kvaliteta pojedinačnih osobnosti, vještina i znanja biti nit vodilja kako bi se poticale pozitivne društvene vrijednosti, povjerenje, a osobito poštenje“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se