en fr

Svaka tvrtka je od sistemskog značaja za RH - a ne ona u problemima

Transparency International Hrvatska povodom izglasavanja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku smatra da je takvo rješenje netransparentno, štetno i duboko kompromitirajuće, te pokazuje stihijsko i brzo saniranje dugotrajnih loših političkih odluka.

Ova situacija u sektoru trgovine i s njom povezanih proizvođača, dobavljača i financijskog sektora pokazala je sve nedostatke nepostojanja jasne trgovinske politike, dugoročnog strateškog promišljanja i povjerenja. 

Nema tog zakona koji može ozakoniti sustav koji je u sebi duboko nepravedan i nepošten.  O donošenju zakona odlučuju oni koji nisu nikada niti dana svog radnog iskustva proveli u realnom sektoru i koji nisu nikada bili u situaciji da moraju svojim poslovnim odlukama riskirati.

Od strateškog značaja je svaka tvrtka koja pošteno posluje, a ne ona koja se nađe u problemima koji su posljedica selektivnih zakona i nejednakog tretmana poslovnih subjekata pred zakonom.

Vlast se ne traba baviti političkim kadroviranjem u gospodarskim subjektima, već trenutnim  saniranjem štete koja je počinjena prema svakom hrvatskom građaninu – koji je u ulozi i potrošača i zaposlenika i  poduzetnika.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 01 4830 653 ili 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Dokumenti

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se