Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Afera DNEVNICE - presuda za kadroviranje po stranačkoj podobnosti

16.12.2020.

Transparency International Hrvatska povodom nepravomoćne presude protiv bivšeg šefa kabineta premijera RH, te državne službenice, ukazuje na značajne koruptivne rizike stranačkog kadroviranja podobnih pojedinaca na odgovorne izvršne dužnosti.

Nepravomoćna presuda u „Aferi Dnevnice“ pokazuje posljedice funkcioniranja stranačke kadrovske politike. Odgovorne izvršne pozicije popunjavaju se političkim imenovanjima bez jasnih kriterija na temelju osobnih poznanstava i prijateljskog povjerenja iz kadrovski plitkih stranačkih bazena.

Odgovorne javne pozicije moraju biti popunjene kompetentnim pojedincima koji posjeduju specifična znanja i odgovornost, a ne da su poslušni stranački aktivisti.

 Propusti u svakodnevnom radu jesu odgovornost pojedinca, ali još je veća odgovornost onih koji su u proteklih trideset godina omogućavali da na odgovorne pozicije dolaze nekompetentni i neodgovorni pojedinci. To je postala uobičajena praksa bez obzira tko je bio ili jest na vlasti.

Za javno obavljanje poslova potrebno je odgovornost i znanje, a to je ono što građani ne mogu prepoznati u kadrovskim rješenjima političkih stranaka niti onda niti danas.“ istaknula je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica