Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Aktivnosti projekta

01.09.2023.

Ponosni smo što smo uspješno završili s provedbom projekta "Afera nije fer" koji je financiran sredstvima Europske Unije u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti. 

Kroz 11 mjeseci provedbe projekta izradili smo 12 kratkih edukativnih videozapisa koji služe za edukaciju građana, a obrađuju teme poput korupcije, zaštite zviždača, sive ekonomije, povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, prava na pristup informacijama, etičkog kodeksa državnih službenika, javnog privatnog partnerstva, utjecaja medija na borbu protiv korupcije i slično.

Također smo imali i interaktivne aktivnosti poput antikorupcijskih kvizova kojih smo održali 12, večeri društvenih igara kojih je bilo 3 te 6 filmskih večeri na kojima su se predstavljali filmovi korupcijske tematike. Na taj smo način pokušali aktivirati građane i na zabavan način ih uključiti u indirektnu borbu protiv korupcije.

9. prosinca se održavao Svjetski dan borbe protiv korupcije koji smo obilježili održavanjem Mingle izložbe na kojima su mladi umjetnici imali mogućnost predstaviti svoje radove i pokazati građanima Zagreba kako oni doživljavaju korupciju i kakve osjećaje nepravda budi u njima.

Kao kruna projekta snimljen je film pod nazivom "Cijena uspjeha" koji na temelju stvarnih događaja pokazuje realnost društva u kojem živimo te koji će uskoro imati premijeru na kojoj će svi zainteresirani građani biti u mogućnosti pogledati naš autorski uradak.

Uz dodatne aktivnosti, podcasta i predavanja na fakultetima u gradu Zagrebu potrudili smo se doprijeti do što više građana Zagreba i Hrvatske u cjelini.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica