Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Borba protiv korupcije ne može se voditi potpisivanjem deklaracija

04.11.2019.

U jesen 2015. godine uoči parlamentarnih izbora Transparency International Hrvatska pokrenuo je akciju potpisivanja "Deklaracije protiv korupcije" koja je upućena svim političkim strankama koje su sudjelovale u tom izbornom ciklusu osim stranke Živi zid.  

Deklaracija protiv korupcije 2015 - potpisnici

Nakon potpisivanja dostavljen je dokument "Što očekujemo od potpisnika deklaracije" kao svojevrsna platforma za prevenciju borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

Danas pet godina nakon te inicijative nije se promijenilo ništa u stvarnosti, iako su se dogodile promjene na političkoj pozornici. Borba protiv korupcije ne može se voditi potpisivanjem deklaracija između političkih stranaka koje žele zajedničko sudjelovanje na izborima, jer smo se i sami uvjerili da rezultata nema bez obzira na trenutnu poziciju. Stječe se dojam da je pozivanje na antikorupciju sredstvo za rušenje i zamjenu jedne političke opcije s drugom, a da bolje i pravednije društvo i bolji život građana nikoga ne zanima.

Borba protiv korupcije mora predstavljati snažnu političku opredjeljenost da će oni koji imau vlast i moć ( na vlasti i u oporbi) učiniti  sve da se ojačaju institucije za prevenciju i učinkovitost onih koji su dio represivnog aparata.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica