Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Istinska borba protiv korupcije pretpostavlja ozbiljan rad nadležnih institucija

11.09.2015.

Transparency international Hrvatska smatra da je krajnje je vrijeme da koruptivno ponašanje neodgovornih pojedinaca izazove opću osudu cijelog društva. Neophodno je vratiti povjerenje građana u političke institucije i zaštititi integritet svakog pojedinca od običnog građanina do onih na pozicijama vlasti. 

Međusobna obračunavanja političkih aktera skreću pozornost sa stvarnih problema hrvatskog društva poput istinske borbe protiv korupcije, nezaposlenosti, razvoja gospodarstva, obrazovanja i danas važnih  migracijskih tema i integracijskih politika koje nas očekuju.

Građani imaju pravo tražiti i očekivati od svakog pojedinca u političkom prostoru da bude primjer poštenog i odgovornog ponašanja. Krajnje je vrijeme da koruptivno ponašanje neodgovornih pojedinaca izazove opću osudu cijelog društva. Još je važnije da sustav vlasti ugradi kontrolne mehanizme kako ne bi bilo zloupotreba, ali isto tako i da se osigura da korumpirani i nepošteni pojedinci budu udaljeni iz javnog života.

I na kraju, korupcija u jednom društvu nije niti lijeva niti desna – nje ili ima ili nema. Prosječnom hrvatskom građaninu je važno da ga na pozicijama vlasti zastupa odgovoran, pošten i sposoban političar koji može stvoriti pretpostavke normalnog života. “ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica