Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Konferencija Transparentno, etično i sigurno poslovanje

27.05.2014.

TIH i SGS organizirali su konferenciju pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića o temi Transparentno, etično i sigurno poslovanje na kojoj je sudjelovalo više od sto najutjecajnijih poslovni subjekti u Republici Hrvatskoj, te predstavnika vlasti na nacionalnoj razini.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uzvanicima se obratiti u uvodnom dijelu konferencije. Cilj konferencije bio je ukazati na važnost transparentnog poslovanja države s tvrtkama, u prvom redu putem javne nabave.

„Borba protiv korupcije je mnogo više od otkrivanja koruptivnih djela i kažnjavanja. U prvom redu najvažnije je promijeniti mentalitet i otkloniti koruptivnu svijest - pristajanje na korupciju kao način života, način vođenja poslovanja i način vođenja politike“, kazao je predsjednik Republike Ivo Josipović te istaknuo da je danas hrvatsko društvo visoko senzibilizirano na korupciju te da nema tog predsjednika, premijera ni člana parlamenta koji to može i želi promijeniti.

Tamo gdje nema transparentnosti, sigurnosti i etičnosti u politici, teško da ih može biti u drugim sferama društva“, kazao je predsjednik Josipović te pozvao na odgovorno, ali i odlučno upravljanje javnom nabavom: „Mi još uvijek tražimo formulu kako da javne nabave budu snažni antikoruptivni mehanizam, a s druge strane da ne guše trgovinu, gospodarstvo i poslovanje.“

A new culture of transparency advocated by Transparency International Croatia involves the implementation of the highest social values in system operations and management of private and public goods. Pri tome je poštenje vrijednost koja je temeljna i o kojoj se ne raspravlja. Sigurnost je nova vrijednost koja je posljedica transparentnosti“, kazala je Davorka Budimir, predsjednica udruge Transparency International Hrvatska.

Poslovni je svijet u današnje vrijeme suočen s brojnim izazovima i rizicima koji mogu utjecati pozitivno, ali i negativno na svakodnevno poslovanje. Kupci žele dobiti provjeren proizvod koji je u sukladnosti sa svim lokalnim i međunarodnim zakonima i standardima, dok upravo isporučitelji proizvoda i usluga imaju zadatak postići tu sukladnost, održavajući pritom kontinuiranu razinu kvalitete. SGS-ova stručnost kroz dugi niz godina nepristrane verifikacije kvalitete i kvantitete proizvoda i usluga, njihove certifikacije, implementacije antikorupcijskih programa te ostalih načina nadzora i ispitivanja, omogućuje sigurno i transparentno poslovanje“, kazao je Marinko Ukropina, generalni direktor tvrtaka SGS Beograd, SGS Adriatica, SGS Slovenija i SGS Bosna i Hercegovina.

Predsjednik.hr

akreditacije za medije mediji@transparency.hr

Jutarnji list - Josipović traži odgovor od država u kojima se skriva ukradeni hrvatski kapital 

Večernji list -  'Neka zemlje u kojima se skriva kapital ukraden iz Hrvatske kažu gdje je novac'

Lider - Josipović: Nedostatak političke volje bio je glavni problem u suzbijanju korupcije

24 sata.hr - Josipović: Neka zemlje u kojima se skriva hrvatski kapital daju odgovor

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica