Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Od drugog kruga očekujemo odgovornost predsjedničkih kandidata

29.12.2014.

            Transparency International Hrvatska nakon prvog izbornog kruga zahvaljuje građanima koji su izašli na birališta na dan izbora i tako osvijestili građansku odgovornost pokazujući snagu svakog glasača.

            „Sada je odgovornost na dva predsjednička kandidata Ivi Josipoviću i Kolindi Grabar-Kitarović da nastave izbornu utakmicu vodeći se transparentnim i poštenim natjecanjem u predstavljanju ideja i programa koje zastupaju. Pozivamo ih da se već od danas obraćaju svim građanima i biračima Hrvatske, ne oslanjajući se samo na političke opcije koje su ih kandidirale.

Očekujemo da će se u daljnjem predstavljanju posebno dotaknuti problema borbe protiv korupcije i poticanja prevencije.  Korupcija izravno ugrožava ljudska prava građana, te razara moral i strukturu društva. Građanima Hrvatske potreban je odgovoran, visoko moralan i učinkovit lider koji će snagom svog autoriteta biti nositelj stabilnosti i prosperiteta svih nas. Zato s pravom očekujemo da će kvaliteta pojedinačnih osobnosti, vještina i znanja biti nit vodilja kako bi se poticale pozitivne društvene vrijednosti, povjerenje, a osobito poštenje“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

 

 

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica