Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Od siječnja preustroj Gradske uprave grada Zagreba

29.12.2021.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da od 1. siječnja kreće preustroj Gradske uprave, pri čemu će se broj gradskih ureda smanjiti s 27 na 16.

"Od 1. siječnja, s obzirom na odluku Gradske skupštine, Grad Zagreb će umjesto 27 imati 16 ureda, koje će privremeno voditi v.d. pročelnici, dok se ne raspišu natječaji. Neki od ureda ostaju u pravnom slijedu, kao primjerice Ured gradonačelnika, i nova pročelnica će stupiti na dužnost u siječnju", rekao je Tomašević na zadnjoj ovogodišnjoj konferenciji za novinare.

Tomašević je najavio da će Grad uskoro imati i pročelnika Ureda za upravljanje imovinom, kao i glasnogovornika, koji će također biti izabrani na natječaju, tako da će nova gradska vlast moći s osnovnim kadrovima napokon upravljati gradom.

Upozorio je kako im je zbog potpuno neadekvatnog zakonskog okvira trebala godina dana da izaberu svoje pročelnike i pročelnice.

"Sljedeće godine, kada završavaju javni natječaji u upravama u gradskim poduzećima, očekujemo da u potpunosti preuzmemo uzde upravljanja gradom", poručio je Tomašević.

Istaknuo je kako prvi put Zagrebački holding ima četveročlanu Upravu, koja je u potpunosti izabrana na javnom natječaju. 

Završio je javni natječaj za Upravu ZET-a, a s obzirom na potrebe ZET-a, vjerojatno će biti javnih natječaja za još nekoliko članova Uprave, koja će u isto vrijeme "provoditi restrukturiranje, upravljanje i gašenje požara, kojih u ZET-u i Holdingu ima dosta". 

"Nismo zadovoljni obnovom nakon potresa i na tome ćemo definitivno više raditi. Kao Grad Zagreb napravili smo apsolutno sve što smo mogli", ustvrdio je Tomašević, dodavši kako još uvijek nije počela obnova privatnih domova.

Više informacija na: https://www.index.hr/vijesti/clanak/tomasevic-potvrdio-smanjenje-broja-gradskih-ureda-od-1-sijecnja/2328719.aspx

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica