Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Otvorena Hrvatska

27.03.2014.

U organizaciji Savjeta Inicijative Partnerstva za otvorenu vlast održana je konferencija Otvorena Hrvatska – Partnerstvo za otvorenu vlast kao okvir za nove napore u transparentnosti i otvorenosti u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji su, među ostalima, sudjelovali predsjednik Republike Ivo Josipović i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

S obzirom da su predstavnici Transparency Internationala Hrvatske članovi Savjeta Inicijative Partnerstva za otvorenu vlast, TIH je prisustvom na konferenciji pružio podršku naporima koji su učinjeni od 2011. godine otkada je Hrvatska članica Partnerstva za otvorenu vlast, međunarodne inicijative kojom se promiču reforme u svrhu postizanja otvorenije i odgovornije vlasti. Savjet Inicijative je tijelo koje sačinjavaju predstavnici vladinog i nevladinog sektora, zaduženo za koordinaciju te izradu i nadgledanje provedbe Akcijskog plana.

Akcijskim planom 2012.-2013., ocijenjenim kao jednim od pet najboljih planova Inicijative, Hrvatska se obvezala provesti reforme u četiri ključna područja: fiskalna transparentnost, pristup informacijama, korištenje informacijskih tehnologija te sudjelovanje građana i civilnog društva. Trenutačno je u provedbi javno savjetovanje o Nacrtu Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014.-2016., čiji je cilj unaprijediti dva nova segmenta transparentnosti: (1) otvaranje javnih podataka te (2) održivost i razvijanje transparentnosti i otovrenosti kao društvenih vrijednosti, njihovo prenošenje na mlađe generacije te integriranje u obrazovanje. Javno savjetovanje trajat će do 18. travnja 2014. godine.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica