Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Predsjednički izbori - II krug 5.1. 2020.

05.01.2020.

          Transparency International Hrvatska zahvaljuje svih biračima koji su izvršili građansku odgovornost glasajući na predsjedničkim izborima, predsjedničkim kandidatima koji su se natjecali, te izborno pobjedniku. Sada očekujemo odgovornost pobjednika.    

Predsjednički izbori su završeni. Izlaskom na izbore građani su pokazali da imaju građansku odgovornost i da znaju što znači snaga svakog pojedinačnog glasa, bez obzira za koga su glasovali.

Izbornim gubitnicima ostaje prihvatiti volju onih građana koji su izašli na birališta, te poštivati demokratski poredak i unaprijed poznata pravila natjecanja.    

Sada je teret političke odgovornosti na izbornom pobjedniku. Njegova obaveza je da bude predsjednik svih građana, bez diskriminacije, posebno vodeći računa da mnogi građani nisu izašli na birališta,te da mu veliki broj birača nije dao svoj glas.

U takvoj situaciji s pravom očekujemo snažne moralne kvalitete i integritet, pojedinačnu osobnost, vještinu i znanje dobrog upravljanja. Očekujemo poštivanje Ustavom zacrtanih ovlasti i diobu vlasti, kao temelja stabilnosti našeg demokratskog poretka.

Očekujemo državnika koji će poticati pozitivne društvene vrijednosti, dobrotu, povjerenje a osobito poštenje. Nadamo da će njegov svakodnevni rad i prioritet biti borba protiv korupcije-prevencijom, da se u javnosti ne bi stvorio dojam da se ona provodi selektivno kako bi se diskreditirali politički protivnici.

Svi građani Hrvatske zaslužuju bolji, pravedniji i pošteniji život, a do njega je moguće doći ako vjerujemo da se kao društvo možemo promijeniti.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Službeni rezultati

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica