Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Seminar EK i TIH-a :Mjere protiv prijevara i korupcije u ESI - 14.5.2014.

08.05.2014.

Kojim mjerama spriječiti prijevare i korupciju u povlačanju sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova ?

Do 2020. godine EU će putem strukturnih i investicijskif fondova uložiti više 325 milijardi eura u pojedine europske regije u cilju održivog razvoja i uravnoteženog gospodarskog rasta kroz 5 ESI fondova: Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), Europskog socijalnog fonda (ESF), Kohezijskog fonda (CF), Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EARDF) i Europskog pomorskog i ribarskog fonda (EMFF). 

U uvodnom izlaganju Transparency International Hrvatska predložio konkretne mjere za prevenciju i sprječavanje korupcije u korištenju ESI fondova: 

1. razvoj nove kulture transparentnosti temeljen na suodgovornosti i partnerstvu

2. forimranje središnjeg tijela javne vlasti za javne politike

"Ulazak Hrvatske u Europsku uniju dao joj je poticaj za daljnji razvoj. Drago nam je da u tome imamo i čvrstu potporu Europske komisije. Potvrda toga je i današnji skup. Transparency International Hrvatska sustavno se zalaže za implementaciju najviših vrijednosti Unije u Hrvatskoj, a spoj tih vrijednosti sa sredstvima koja nam stoje na raspolaganju putem strukturnih i investicijskih fondova Europske unije omogućit će nam izgradnju još bolje Europe za generacije koje dolaze. Vjerujemo se da će naši državni dužnosnici i službenici kao i svi ostali korisnici fondova Europske unije znati kolika je pritom odgovornost u njihovim rukama istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

  O tome na webu Predstavništva Europske komisije u Zagrebu 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica