Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Štrajk je posljedica nepravednog sustava

25.11.2019.

 U povodu štajka prosvjetnih radnika Transparency International Hrvatska traži odgovornost nositelja vlasti za kontrolirani kaos i nepravdu sustava u cjelini, zanemarivanje stvarne borbe protiv korupcije i poticanje iseljavanja iz Hrvatske u kojoj je podobnost jedini kriterij za napredovanje.

 „  Štajk prosvjetnih radnika pokazuje da sustav upravljanja Hrvatskom ne funkcionira i ukoliko vlast ozbiljno ne reagira on će se preliti na ostala područja u kojima je slična situacija.

 Građani imaju osjećaj nepravde od lokalne do nacionalne razine, od najranije dobi do dugoke starosti i niti jedna vlast u proteklih trideset godina nije pokazala da zna, hoće i može nešto Promijeniti kako bi stvorila preduvjete za pošten i pravedan život od vlastitog rada u Hrvatskoj.

 Svi nositelji vlasti jednako su odgovorni, oni na poziciji jer se pomaci u borbi ne vide i građani ih ne osjećaju, a oni u oporbi jer ne nude plan za promjenu.

 Programi političkih  stranaka, učestali izborni procesi i kampanje ne mijenjaju sustav, već održavaju postojeće stanje u kojem mali broj pojedinaca dobro živi i promjene im ne ogovaraju, dok svi drugi svojim poštenim radom ne mogu osigurati egzistenciju i pristojan život u Hrvatskoj.

 Bez odgojenih i obrazovanih građana  nema odgovornih i poštenih pojedinaca, a niti sustava koji će počivati na učinkovitosti, pravednoti i odgovornosti.

 Prosvjetari u vlastitom radu s djecom i mladima osjećaju i vide što znači društvo koje nije stvorilo demokratske temelje pozitivnih društvenih vrijednosti – života od vlastitog rada, odgovornosti i poštenja. Podržimo ih svakodnevnim ukazivanjem na nepravdu i koruptivno ponašanje." poručila je dr.sc. Davorka Budimir, predsjednica TI-a

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica