Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Velika je moralna odgovornost na svim akterima izbornog procesa da svoj posao odrade pošteno i transparentno

21.12.2019.

 

                     Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje, a neposredno prije otvaranja birališta poziva sve sudionike izbornog procesa da budu svjesni vlastite moralne odgovornosti i poštenja.

 „ Predsjednička izborna kampanja za prvi izborni krug je završila. Za birače je bila razočaravajuća jer su izostale rasprave o važnim društvenim problemima, ulozi predsjednika države i načinu kako život u Hrvatskoj učiniti pristojnim, poštenim i pravednim.

 Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije.

 Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti, ali istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati  osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama.

 Prije svega akteri, uključujući i medije i  udruge koje nadgledaju izborni proces, moraju biti svjesni velike moralne odgovornosti da svoj posao odrade pošteno i transparentno  prema svima kako se ne bi stvorio dojam da se manipulira voljom birača.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

TI Hrvatska će na dan izbora biti dostupan i otvoren za sve zainteresirane. Možete nas kontaktirati putem telefona 01/4830 653 ili 091 2232 011, društvenih mreža i elektroničke pošte ured@transparency.hr.

  

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica