Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Što očekujemo od potpisnika Deklaracije ?

20.10.2015.

S obzirom da je Deklaraciju protiv korupcije potpisala većina političkih stranaka koji sudjeluju na parlamentarnim izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru očekujemo da će se sve ono što se deklarativno podržava biti pretočeno u dokumente, stvarno političko ponašanje i djelovanje svakog pojedinca koji će biti u mogućnosti aktivno djelovati.

To se odnosi na sve političke opcije i sve poslije izborne statuse u kojima će se naći politički akteri nakon objave izbornih rezultata 8. studenog 2015. godine.

Građani Republike Hrvatske imaju pravo na život u nekorumpiranoj državi. Imaju pravo na odgovorne nositelje vlasti. Imaju pravo na život od vlastitog rada i rezultata koje pri tome ostvaruju. Imaju se pravo osloboditi straha i preuzeti odgovornost da vlastitom inicijativom utječu na to da se nepošteni pojedinci udalje od javih poslova.  

Građani Republike Hrvatske siti su neispunjenih obećanja i čekanja da će im jednog dana biti bolje. To i takvo bolje zaslužujemo već danas i očekujemo da više niti jedan pojedinac na pozicijama javne vlasti neće svoje privatne interese, koruptivno ponašanje i djelovanje stavljati ispred prava svakog građanina da živi u društvu koje korupciju ne toleira.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica