Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Tko smo

28.10.2013.

Korupcija je jedan od najvećih problema vremena u kojem živimo i modernog društva općenito. Suzbijanje korupcije moguće je samo uz učešće demokratskih institucija, privatnog poslovnog sektora i civilnog društva.

Transparency International Hrvatska (dalje TIH) je nevladina organizacija posvećena povećavanju odgovornosti i suzbijanju nacionalne korupcije. To je neprofitna i politički nestranačka udruga čije je djelovanje usmjereno na suzbijanje korupcije i njenih posljedica. TlH ne razotkriva i ne istražuje pojedinačne slučajeve korupcije. Mi vjerujemo da je to dužnost zakonodavnih izvršnih tijela, nezavisnog sudstva i slobodnog tiska. Ustvari, naše usmjerenje je na prevenciju i promjenu sistema. Nije dovoljno izdavati zakone da bi ljudi postali pošteni.

Korupcija je izazov svima. Nema zemlje u kojoj ne postoji, ne smije biti zemlje koja se ne bori protiv nje. Ne smije biti vlade koja joj popušta!

Transparency International Hrvatska (dalje TIH) je bio jedan od  svjetskih ogranaka koji  TI djeluje u Republici Hrvatskoj. TIH se bori za povećavanje transparentnosti rada institucija i za spriječavanje zlouporaba javnih ovlasti u privatne svrhe. Smatramo da ta borba može biti uspješna jedino ukoliko postupamo kao nezavisna, nestranačka i neprofitna organizacija, bez obzira na interese i stavove koje imamo kao pojedinci. 

Osnovni cilj Transparency Internationala Hrvatska je borba protiv korupcije u svim njenim pojavnim oblicima. Program TIH-a je usko vezan uz Vladine strateške ciljeve (Nacionalne strategije borbe protiv korupcije, MUP-ov Ured za sprječavanje pranja novca, Institut za javne financije - projekt siva ekonomija, Reforma javne uprave...), te se također nadopunjuje s obvezama Republike Hrvatske koje proizlaze iz Pakta o stabilnosti i Ugovorima s Europskom unijom.

Transparency International Hrvatska zalaže se za ove vrijednosti:

• transparentnost
• odgovornost
• poštenje
• solidarnost
• hrabrost
• pravednost
• demokratičnost

Netransparentnim postupkom njemačke udruge Transparency International iz Berlina hrvatska udruga Transparency International Hrvatska nije član globalne mreže TI. O tome smo obavješteni e-mail porukom 11.3.2016.

Takav postupak smatramo neprihvatljivom, jer je proveden netransparentno na temelju kleveta tajnih informanata iz Hrvatske, te neodgovornih pojedinaca zaposlenih u u središnjici njemačke udruge u Berlinu. 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica