Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Tvoj glas je snažan, važan i potreban - on je najbolja nketa i poruka

25.05.2019.

Transparency International Hrvatska na dan izborne šutnje uoči europarlamentarnih izbora poziva birače da izađu na izbore, promatrače i članove biračkih odbora da doslijedno provode izborna pravila, a sve ostale zainteresirane da svojim djelovanjem ne utječu na sam izborni postupak.

Nakon što smo kao građani ostali uskraćeni za predstavljanje različitih programa i ideja, te stvarne potrebe da članstvo u Europskoj uniji iskoristimo kao sredstvo ravnopravnog, poštenog i pristojnog života svakog građanina u Hrvatskoj preostaje nam da pokažemo snagu jednog glasa.

Ne dozvolimo da izlazak na izbore bude jednokratno i jednodnevno pozivanje političkih aktera na demokraciju i glasača.

Ne dozvolimo da izborni dan bude trenutak odmjeravanja postojećih političkih snaga, zauzimanje nekih zamjenskih pozicija i u konačnici prijevara birača.  

Naša zajednička odgovornost je da između 396 kandidata na 33 liste izaberemo one koji su u stanju osigurati pošteniji i pravedniji život svakog građanina. Na biralištima budimo istinski sudionici i pošteni građani.

Neka izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost kako bi iskoristili potencijale i onih koji nisu pobijedili, jer smo kao društvo premali za podjele.

Samo tako će istinski pobjednici biti svi građani koji će se uvjeriti da je pošteniji i pravedniji život moguće ostvariti bez odlazaka iz Hrvatske.„ istaknula je  Davorka Budimir, predsjednica Transparency International Hrvatska.      

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica