en fr

Što očekujemo od potpisnika Deklaracije ?

S obzirom da je Deklaraciju protiv korupcije potpisala većina političkih stranaka koji sudjeluju na parlamentarnim izborima za zastupnike u Hrvatskom saboru očekujemo da će se sve ono što se deklarativno podržava biti pretočeno u dokumente, stvarno političko ponašanje i djelovanje svakog pojedinca koji će biti u mogućnosti aktivno djelovati.

To se odnosi na sve političke opcije i sve poslije izborne statuse u kojima će se naći politički akteri nakon objave izbornih rezultata 8. studenog 2015. godine.

Građani Republike Hrvatske imaju pravo na život u nekorumpiranoj državi. Imaju pravo na odgovorne nositelje vlasti. Imaju pravo na život od vlastitog rada i rezultata koje pri tome ostvaruju. Imaju se pravo osloboditi straha i preuzeti odgovornost da vlastitom inicijativom utječu na to da se nepošteni pojedinci udalje od javih poslova.  

Građani Republike Hrvatske siti su neispunjenih obećanja i čekanja da će im jednog dana biti bolje. To i takvo bolje zaslužujemo već danas i očekujemo da više niti jedan pojedinac na pozicijama javne vlasti neće svoje privatne interese, koruptivno ponašanje i djelovanje stavljati ispred prava svakog građanina da živi u društvu koje korupciju ne toleira.

Dokumenti

Galerija

Prijavite korupciju
Prijavite korupciju
Primajte obavijesti

Newsletter prijava

Prijavite se