Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Grizli - Korupcijske afere ne smiju se koristiti kao sredstvo političkog obračuna

06.06.2016.

Hrvatska se mora probuditi. Korupcijske afere ne smiju se koristiti kao sredstvo političkog obračuna. Kao društvo moramo shvatiti da političke institucije moraju biti trajne, a da se politički akteri mijenjaju, prema unaprijed postavljenim pravilima i procedurama. Nepravilnosti i netransparentnost doveli su nas do ruba političke krize.
Da li bi afera Grizli postojala da su naše institucije učinkovito obavljale posao prije 7-8 godina? Kako je moguće izdavanje građevinske doz...vole bez potrebne dokumentacije za izgradnju trgovačkog centra? Zašto investitor nije otkupio državno zemljište po ugovorenoj cijeni? Zašto ga uopće nije otkupio niti po četiri puta nižoj cijieni?

Kao društvo ne možemo ići naprijed bez odgovornosti. Zašto se pokvario sustav evidencije ulazaka u Vladu? Zašto takva informacija nije odmah transparentno objavljena? Zašto nemamo reguliran proces utjecaja na nositelje javne vlasti ili lobiranje? Netko to građanima Hrvatske mora objasniti. Povjerenje se gradi kroz odgovornost i transparentnost bilo kojeg pojedinca koji se nalazi na pozicijama vlasti.

O aktualnom političkom trenutku u Studiu 4 Davorka Budimir, predsjednica TIH-a 66

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica