Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Afera Dnevnica - dosta je stranačkog kadroviranja po kriteriju podobnosti

10.02.2017.

Transparency International Hrvatska povodom uhićenja bivšeg šefa kabineta u Vladi RH apelira na rukovodstva političkih stranaka koja kadroviraju pojedince na političke dužnosti da se u kadrovskim imenovanjima vode profesionalnošću i specifičnim znanjima, a ne stranačkom podobnošću.

"Afera Dnevnica“ pokazuje svu bijedu u finkcioniranju stranačke kadrovske politike gdje se pozicije popunjavaju imenovanjima bez jasnih kriterija, a na temelju osobnih poznanstava i prijateljskog povjerenja.

Odgovorne javne pozicije moraju biti osigurane za kompetentne pojedince koji posjeduju specifična znanja i odgovornost, a ne da su poslušni stranački aktivisti.

Propusti u svakodnevnom radu jesu odgovornost pojedinca, ali još je veća odgovornost onih koji su u proteklih dvadesetpet godina omogućavali da na odgovorne pozicije dolaze nekometentni i neodgovorni pojeinci. To je postala uobičajena praksa bez obzira tko je bio na vlasti.

Za javno obavljanje poslova potrebna je strast, odgovornost i mjera, a to je ono što građani ne mogu prepoznati u kadrovima političkih stranaka.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica