Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Bez slobodnih i neovisnih novinara nema slobode medija

03.05.2016.

U povodu Svjetskog dana slobode medija TIH skreće pozornost na to da je potrebno  osvijestiti ulogu medija, važnost neovisnosti novinarske profesije i slobodnog djelovanja, te podsjeća da je vlast dužna učiniti sve kako bi se osiguralo pravo na slobodu izražavanja.

Slobode medija nema bez neovisnih, stručnih i slobodnih novinara koji svoj profesionalizam štite odgovornim svakodnevnim promicanjem poštenog rada. Nama je potrebno neovisno novinarstva o bilo kojoj političkoj opciji ili utjecajima stvarnih vlasnika medijskih kuća u Hrvatskoj.

Zaštitimo novinare! Njihovo pravo na profesionalni rad promiče naše građanske slobode  i informira nas o onim javnim temama koje imamo pravo znati.

Ovom prilikom podsjećamo da su upravo novinari otkrili brojne korupcijske afere u Hrvatskoj, te da imaju velike zasluge u otkrivanju nepravilnosti društva u kojem živimo. Bez njih bi mnogi prijavitelji nepravilnosti ostali sami sa svojim pričama ,daleko od onih koji bi ih morali čuti.

Osigurajte medijske slobode. Sloboda medija-to je sloboda novinara od pritisaka vlasnika medija u Hrvatskoj, od političara u tijelima javne vlasti i od onih koji svoj posao rade nepošteno i neodgovorno.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica