Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Bivši šef HGK Nadan Vidošević nepravomoćno proglašen krivim i osuđen na 8 godina zatvora

22.12.2021.

Bivši šef Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević proglašen je krivim da je od 2006. do 2011. godine sudjelovao u izvlačenju novca preko lažnih faktura. Nepravomoćna je to presuda koju je donijelo vijeće Županijskog suda u Zagrebu, pet godina nakon početka suđenja i osam godina nakon Vidoševićeva uhićenja.

Vidoševića je sud, osim za izvlačenje novca iz HGK, proglasio krivim i da je iz budžeta Komore plaćao troškove svoje agentice za nekretnine Vesne Rodić, čime je Komoru oštetio za 199 tisuća kuna. Sud ga je proglasio krivim i da je novcem HGK kupovao umjetnine. Time je, prema optužnici, HGK dodatno oštećena za 158 tisuće kuna, dok je Vidošević ostvario dobit od gotovo 350 tisuća kuna. Proglašen je krivim i da si je na račun Kraša, u kojem je bio predsjednik Uprave, kupio bager koji je koristio za uređenje svog ranča. Kraš je oštećen za oko 238 tisuća kuna.

Nakon što je proglašen krivim po svim točkama optužnice, Vidošević je osuđen na ukupno osam godina zatvora. Komori mora vratiti 35,1 milijuna kuna, a Krašu 238 tisuća kuna. Oduzimaju mu se i umjetnine koje je nezakonito stekao. Morat će platiti i 40 tisuća kuna sudskih troškova. Bivši šef HGK će u istražnom zatvoru čekati pravomoćnost presude.

Izvor: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/nadan-vidosevic-kriv-za-izvlacenje-novca-hgk/

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica