Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Glasači u Hrvatskoj ne kažnjavaju korupciju

30.11.2021.

Matija Posavec uvjerljivi je pobjednik prijevremenih izbora za međimurskog župana, koji su u nedjelju održani u Međimurskoj županiji.

Na održanim prijevremenim izborima osvojio je 21.847 glasova, odnosno 79.11 posto. 

Reformistica Sandra Herman dobila je 2179 glasova ili 7.89 posto. Fokusov Darko Zver osvojio je 2164 glasa, tj. 7.83 posto. Nezavisni Mladen Novak dobio je povjerenje 1092 Međimurca, odnosno 3.95 posto.

Prijevremene izbore Vlada Republike Hrvatske raspisala je nakon što je u rujnu dotadašnji župan Matija Posavec priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem, nakon čega je dao ostavku. 

Kako je izvijestio DORH, sumnja se na to da je Posavec primio mito da osigura ponovno imenovanje člana upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije.

Uz Posavca je osumnjičen županijski pročelnik Milorad Novković, s kojim je navodno dogovarao natječaje za poslove, ali i predsjednik upravnog odbora Županijske uprave za ceste Međimurske županije Josip Kobal. On je županu navodno dao mito kako bi mu osigurao još jedan mandat u upravnom odboru, a mediji navode da je riječ o 10.000 kuna.

"Puno je bilo špekulacija, puno kalkulacija, a ono što je u ovome trenutku službeno je da se ja za nešto sumnjičim. Dokazi, konkretne stvari i u konačnici što će biti od svega toga bit će poznato kad bude gotova istraga", istaknuo je nakon pobjede Matija Posavec.

Izvor: Index.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica