Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

HRT ne smije biti poligon za ostvarivanje privatnih interesa

03.06.2016.

LOBIRAJU SVI, A DOBRO ZARAĐUJU SAMO NEKI

HRT JE JAVNI SERVIS ZADUŽEN ZA OBJEKTIVNO INFORMIRANJE JAVNOSTI, A NE POLIGON ZA OSTVARIVANJE PRIVATNIH INTERESA

Nova afere u koju je uključena marketinška tvrtka i investitor najvećeg trgovačkog centra  u Hrvatskoj dovodi u pitanje cilj zbog kojeg HRT postoji, a to je između ostalog objektivno, transparentno i neovisno informiranje javnosti.

Ugovor između marketinške tvrtke za odnose s javnošću i stranog investitora o pružanju  komunikacijskih usluga otkriva jednu novu razinu poslovanja agencija koje naplaćuju usluge trgovanja utjecajem bez obzira da li je neki ugovor konzumiran ili nije.

Zar pristup svakoj javnoj osobi ne bi trebao biti omogućen na jednak i transparentan način svakom građaninu, privatnom investitoru ili poduzetniku? Zašto bi se takve usluge morale naplaćivati ili biti predmet lobističke profesije, a koja do danas nije regulirana u hrvatskom zakonodavstvu?

Izbijanjem ove afere dovodi se u pitanje objektivnost informiranja javnog medijskog servisa, posebno kroz medijski gledane televizijske sadržaje. Ako se na ovakav način pripremaju televizijske emisije da se zloupotrebljava medijski prostor, manipulira gostima i komentatorima za privatne interese s ciljem utjecaja na druga tijela javne vlasti ozbiljno je narušen integritet i povjerenje u HRT. Zašto građani plaćaju HRT pretplatu ?

Na ovaj način narušen je i integritet urednika i voditelja emisije Otvoreno, a samim tim i profesionalizam u okviru javne radio televizije.„ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica