Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

KONFERENCIJA SPORAZUMI O INTEGRITETU – SPRJEČAVANJE PRIJEVARA I KORUPCIJE MEHANIZMIMA CIVILNOG NADZORA

16.06.2015.

Konferencija Sporazum o integritetu-sprječavanje prijevara i korupcije mehanizmima civilnog nadzora je održana 10. Lipnja 2015. u Zagrebu u sklopu prve faze projekta koji provodi Transparency International u suradnji s Europskom komisijom. Uz predstavnike veleposlanstava, na konferenciji su sudjelovali i 72 predstavnici udruga, ministarstava RH te brojne osobe javnog i poslovog sektora.

Konferencija je namijenjena korisnicima ESI fondova, investitorima, tijelima javne vlasti te udrugama. Konferencija je pokazala prakse u provođenju Sporazuma o integritetu te učinke koje ima na prevenciju korupcije. Također na konferenciji je predstavljen priručnik Sporazumi o integritetu i Transparentnost u poslovnom sektoru, najnovije publikacije TI -Hrvatsku.

Konferenciju je otvorila predsjednica Transparency Interntionala Hrvatska, Davorka Budimir.


„Transparentnost je u interesu društva kao cjeline, jer je preduvjet za odgovornost javne vlasti. Kao mjere i alate za sprječavanje prijevara i korupcije u povlačenju sredstava ESI fondova potrebno je razvijati kulturu transparentnosti svih aktera, koja će se temeljiti na partnerstvu i suodgovornosti. " 


Nakon kratkog pozdravnog govora Inguna Kramina, dužnosnice Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku, počeo je prvi panel s temom Faktori rizika i nepravilnosti u postupcima javne nabave. Voditelj panela bio je potpredsjednik TIH-a, Don Markušić. Govornici ovog panela bili su Ágnes Czibik, analitičarka Centra za istraživanje korupcije Budimpešta, Goran Matešić, predsjednik Državne komisije za kontrolu postupka javne nabave, Filko Cezner, pomoćnik ministra gospodarstva te Tatjana Borovina iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

U drugom panelu s temom Sporazumi o integritetu-Mehanizmi civilnog nadzora (Dobre prakse i izazovi), govornici su istaknuli važnost Sporazuma o integritetu s primjerima u praksi. Govornici su bili Michaela Rajkova, voditeljica projekta i financija TI Bugarska, Ana Fresl, izvršna direktorica PJR Consulting, Georgios Chatzigiagkou, stariji konzultant, Logička Matrica d.o.o te Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave.

Nakon svakog panela gosti su imali priliku komentirati ili postaviti pitanja govornicima. Paneli su potaknuli goste da se uključe u raspravu, posebice primjena Sporazuma u praksi.

Konferenciju je zatvorila predsjednica TIH-a, Davorka Budimir te dužnosnica EK, Inguna Kramina. 

Cijeli događaj su odlično medijski popratili HINA, Radio 101, HRT, Otvoreni radio, Medija servis.


Ovaj projekt je moguć uz potporu i sudjelovanje:

Disclaimer: Ova komunikacija odražava stavove Transparency International Hrvatske. Europska Komisija se ne može smatrati odgovornom za bilo kakvo korištenje sadržanih informacija.

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica