Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Korupcijske teme koriste se za političku i osobnu promociju, te političke obračune

20.01.2017.

Borba protiv korupcije mora se provoditi sustavnim i učinkovitim djelovanjem političlkih institucija, neovisnošću preventivnih i represivnih tijela, transparentnim ponašanjem političkih aktera i građanskim aktivizmom, a ne iskorištavanjem korupcijskih tema za osobnu  političku promociju ili političke obračune.

„Vrijeme je da politički akteri prestanu koristiti korupcijske teme za vlastitu političku promociju i međusobne političke obračune.

Na taj način se narušava povjerenje građana u političke institucije i omalovažava rad svih onih pojedinaca koji odgovorno i pošteno obavljaju svoje dužnosti na koje su izabrani voljom građana u izbornom procesu ili su na dužnost politički imenovani. Medijskom promocijom pojedinaca kroz korupcijske teme borba protiv korupcije svodi se na formu bez sadržaja i učinkovitosti.

Zaštitite prijavitelje nepravilnosti i osigurajte im dosljednu i učinkovitu pravnu zaštitu, a korumpirane pojedinci i korupcijske afere riješite brzim, pravednim pravomoćnim sudskim procesima. To je stvarna borba protiv korupcije.“ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica