Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Na dan borbe protiv korupcije smijenjena zviždačica Adrijana Cvrtila

16.12.2021.

Gradonačelnik Kutine, bivši HDZ-ovac kasnije nezavisni Zlatko Babić, bivši predsjednik Gradskog vijeća, Davor Kljakić, te vijećnici Dražen Kinderman i Darko Kousek, uhićeni u srijedu, 15. prosinca, zbog sumnje da su trgovali utjecajem i davali, odnosno primali mito, ostaju u pritvoru do daljnjeg. Gradonačelnika Babića sumnjiči se da je izmišljao poslove u tvrtki Eko Moslavina, tražio zapošljavanja rodbine i podizanje plaća za određene osobe, u zamjenu za glasove u gradskom vijeću, a sve to je otkriveno zahvaljujući hrabrosti bivše direktorice Eko Moslavine, zviždačice Adrijane Cvrtile, koja je prijavila sve čemu je svjedočila, a zahvaljujući njoj hrvatska javnost je i čula audiozapise političkog trgovanja i dogovaranja zapošljavanja i podmićivanja uživo.

No, nakon što je Adrijana Cvrtila istupila u javnosti u rujnu ove godine i nakon što je PNUSKOK pokrenuo izvide za nju je počela i osobna i egzistencijalna drama: Zlatko Babić je samo napustio HDZ i nastavio po starom, a pokrenut je i postupak njezine smjene u Eko Moslavini. Dana 9. prosinca, na Dan borbe protiv korupcije, gradonačelnik Kutine kao predstavnik vlasnika tvrtke Eko Moslavina, došao je i osobno instalirati novog direktora kojeg je izabrao umjesto Adrijane Cvrtile, dugogodišnjeg djelatnika u gradskoj upravi, Danijela Husnjaka.

I tako je dotadašnja direktorica, zviždačica Cvrtila, poslije Dana borbe protiv korupcije, u tvrtki Eko Moslavina svoj direktorski ured prepustila novom direktoru kojeg je osobno izabrao gradonačelnik koji će nekoliko dana kasnije biti uhićen. Ona je premještena u ured s još jednom kolegicom. Iako je u ugovoru u vrijeme kada je izabrana za direktoricu imala upisano da se nakon direktorskog mandata vraća na staro radno mjesto, voditeljice razvoja i zaštite okoliša – novi direktor Husnjak nije je vratio na to radno mjesto. "Trenutno sam neraspoređena. Navikla sam raditi, želim i znam raditi, i već ovih nekoliko dana je vrlo neugodno. Gledam kako kolegica u uredu dobiva poslove i radi, a meni se ne dodjeljuju nikakvi zadaci…", opisuje svoj novi radni status Cvrtila.

Izvor: https://net.hr/danas/dan-prije-uhicenja-gradonacelnik-babic-me-nagovarao-da-dam-otkaz-no-nisam-se-dala-gaziti-tu-sam-nerasporedena-a4dce396-5e62-11ec-9ed3-c6fe6681314e

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica