Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Nakon što Državni ured za reviziju utvrdi nedostatke - priča se zaustavlja

15.09.2015.

Svake godine u pojedinim ministarstvima i kod drugih korisnika državnog proračuna, Državni ured za reviziju pronađe nepravilnosti. Međutim, sve uvijek ostaje samo na upozorenjima. Posljedica za odgovorne nema, unatoč tome što Ured za reviziju troši više od 40 milijuna kuna na godinu.

Utvrđene su nepravilnosti i propusti, na službene kartice podizao se novac za putovanja kojih nije bilo. previše je potrošeno na parkirališna mjesta, nepotrebno je utrošeno 550 tisuća kuna... Svaki put ista priča. Državni ured za reviziju utvrdi nepravilnosti, i ništa se ne dogodi.

'Ako se stalno ponavljaju iste greške, ako stalno ista ministarstva dobivaju bezuvjetne izvještaje, to ničem ne vodi. Zbog toga što je funkcija Državnog ureda za reviziju da pronađe nedostatak, a onda je na onima koji vode ministarstva i druga tijela javne vlasti da takve nedostatke ukloni', kaže Davorka Budimir iz hrvatskog Transparency Internationala.

Tako je bilo i sa zadnjim slučajem oko preseljenja ministra Mihaela Zmajlovića u luksuzni neboder. Revizija je dala svoje mišljenje, upozorila na nepravilnosti, ali sve se pokrenulo tek kad je pravna zastupnica ORAH-a podnijela kaznenu prijavu USKOK

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica