Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Nema transparentnog i poštenog društva bez jednakih prilika

08.03.2016.

Transparency international Hrvatska povodom Međunarodnog dana žena apelira na poslodavace, tijela javne vlasti i sve građane da se svakodnevno zalažu za jednake prava žena u svemu.

„Transparentno, pošteno i otvoreno društvo je ono koje se na jednak način odnosi prema svakom svom građaninu, bez obzira radi li se o ženi ili muškarcu.

Pošteno, transparentno i odgovorno društvo štiti svoje građane tako da im  na jednaki način  osigurava preduvjete za školovanje, rad i život. I žene imaju pravo pošteno živjeti od svoga rada, školovati se, podizati obitelj ukoliko to žele, stvarati profesionalnu karijeru, te aktivno doprinositi zajedničkom napretku cijelog društva.

Prestanite kao poslodavci ili nadređeni u tijelima javne vlasti diskreditirati žene zato jer su žene. Osigurajte im jednaku priliku da budu zaposlene, da imaju jednaku plaću za iste poslove poput kolega, da imaju pravo na odmor i slobodne aktivnosti i dajte im priliku da odlučuju.

Kao odgovorni političari i stranački lideri osigurajte ženama visoka mjesta u stranačkim i izvršnim tijelima, ne zato što to propisuju kvote u zakonima ili stranačkim statutima, već zato što istinski vjerujete da one mogu biti jednako kvalitetan nositelj promjena. Već danas svatko od nas ima priliku pokazati da može biti dio te promjene.“ istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a

Preuzmi priopćenje

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica