Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Ostavka je rezultat pritiska, ali ne i rješenje problema

19.02.2020.

Transparency International Hrvatska povodom ostavke glavnog državnog odvjetnika smatra da je ona rezultat pritiska javnosti i političkih aktera, a ne stvarnog integriteta osobe koja je vodila najvažniju instituciju represivnog alata protiv onih koji narušavaju poredak kriminalnim i koruptivnim aktivnostima.

Ne smije se stvoriti dojam da je glavni državni odvjetnik otišao s pozicije jer nije upravljao potencijalnim sukobom interesa komunicirajući ga na vrijeme prema onima koji su ga predložili ili izabrali na poziciju.

Glavni državni odvjetnik mora pokazati da je svaki građanin jednak pred zakonom i da je svaka neanonimnoj kaznena prijava podnesena zbog sumnje na koruptivno ili kazneno djelo predana na postupanje s razlogom i u dobroj vjeri.

Građani koji svjedoče dugotrajnim procesima, te pravnim prazninama kako bi se  odugovlačili pravosudni postupci s pravom sumnjaju u nepristran rad ove represivne institucije.

Tako se   stvara dojam da se kriminal i korupcija u konačnici isplate, a da se od vlastitog poštenog i odgovornog rada ne može živjeti.

Integritet, poštenje i odgovornost glavnog državnog odvjetnika preduvjet su povjerenja u ovu institucije.“  poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Kontakt za medije: Ured TIH-a 091 2232011, mediji@transparency.hr

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica