Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Presuda Arbitražnog suda u Ženevi - slučaj INA MOL

11.11.2017.

Borba protiv korupcije kompromitirana je neučinkovitim pravosuđem 

Transparency International Hrvatska povodom objave dijela presude Arbitražnog suda komisije UN-a od 23.12.2016. godine u slučaju INA-MOL smatra da nema stvarne borbe protiv korupcije u Hrvatskoj.

Krajnje je vrijeme da svako koruptivno ponašanje izazove opću osudu cijelog društva. Još je važnije da sustav vlasti bude učinkovit s ugrađenim kontrolnim mehanizmima kako niti u jednom trenutku stranke ne bi bile izložene nepoštenom postupku. 

Proceduralni propust, pristranost sudaca, nepouzdani svjedoci, sumnjivi dokazi i dugotrajni sudski procesi kompromitiraju istinsku borbu protiv korupcije, narušavaju učinkovitost pravosudnog sustava i stvaraju dojam da ne postoji istinska želja da se u Hrvatskoj korupcija iskorijeni.

Hrvatski građani preskupo plaćaju neučinkovitu borbu protiv korupcije, umorni su od dugotrajnih sudskih postupaka i svakodnevnih korupcijskih afera. Osjećaju se prevareno, rezignirano, tužno i siromašno bez nade u pošten i pravedan sustav.

Povjerenje je kompromitirano i samom činjenicom da se sadržaj presude saznao iz medija nakon deset mjeseci. Tko i zašto ima pravo skrivati činjenice od hrvatskih građana?“, istaknula  je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

 

 

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica