Radno vrijeme Ureda TIH-a: 9.00 -17.00 sati (radnim danom)
  • Youtube Transparency International Hrvatska
  • Facebook Transparency International Hrvatska
  • Twitter Transparency International Hrvatska
×

Primjenite Sporazum o poštenju za nabavu 603 vozila

29.10.2015.

Transparency International Hrvatska pozvao Državni ured za središnju javnu nabavu da primjeni Sporazum o integritetu u otvorenom postupku javne nabave 603 vozila u procijenjene vrijednosti od oko 60 milijuna kuna.

TI Hrvatska prati postupak javne nabave koji je započeo krajem kolovoza 2015. godine, a kojim se planira nabava 603 vozila u vrijednosti od oko 60 milijuna kuna. Naš cilj je zaštita javnog interesa i javnog novca, te učinkovito upravljanje resursima i to tako da aktivnim zahtjevom osiguramo veću transparentnost i otvorenost postupka.

Od otvaranja natječaja krajem kolovoza pa do njegovog zatvaranja izdano je 10 objašnjenja i izmjena dokumentacije za natjecanje, a što ukazuje na to da je neophodno bolje pripremiti same natječaje kako se ponuditelji u toku postupka ne bi dovodili u neravnopravan položaj.

Na jučerašnjoj sjednici otvaranja ponuda nisu bili prisutni mediji koji bi informirali javnost o tome kako se taj postupak provodi. Da li i kako zainteresirane strane, i naručitelj i ponuditelji, aktivno sudjeluju u procesu? Neobično je da tijekom jednosatnog sastanka s otvaranja ponuda niti jedan ponuditelj nije imala potrebu ostvariti svoje pravo uvida u ponudbeni list svake ponude.

Deklaracijom protiv korupcije obvezali smo sve političke aktere da se pojačano angažiraju u učinkovitijem raspolaganju javnim novcem, posebno u postupcima javne nabave, a ovo nam se čini odličnom prilikom da već danas pokažu da su stvarne promjene moguće. “ poručila je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

Preuzmi priopćenje

informiraj se o postupku javne nabave:

Državni ured za središnju javnu nabavu

Što je Sporazum o poštenju ?

Sporazum o integritetu

 

Online prijava korupcije

Prijavi korupciju

Ispuni formu
Prijavite se za newsletter

Primajte obavijesti

2024 © Transparency International Hrvatska. Sva prava pridržana. Izrada web stranica